Starters Coach

NijnnoCoachingJe bestuurt, je onderneemt, je hebt gefinancierd of je kiest ervoor om je eigen bedrijf te starten, te besturen of te financieren.

Je hebt er altijd over gedroomd om te ondernemen en denkt dat nu het juiste moment is. Het idee is daar en je bent eigenwijs genoeg om de confrontatie aan te gaan. Je wilt (blijven) ondernemen. Je vraagt je alleen af: heb ik wel alle kennis en vaardigheden? En hoe is het om alles alleen te doen? Je wilt graag klankborden en betaalt graag een eerlijke prijs voor goed advies.

Het starten en onderhouden van een onderneming kan nog steeds lastig zijn. De eerste 100 dagen en de 25ste maand zijn cruciaal: je moet veel regelen en er moet omzet worden gegenereerd. Het merendeel haalt dan ook de eerste drie jaar niet.

lp06

Als Starters Coach kunnen we je hierbij helpen. We zullen samen met jou op de ondernemersstoel gaan zitten en knokken voor het succes van jouw onderneming.

Op elk moment van het ondernemerschap zijn we, samen met een team ervaren entrepreneurs en inhoudelijk specialisten, beschikbaar;
– vooraf aan het opstarten, je hebt een idee….
– als je uit een uitkeringssituatie wenst te komen….
– je hebt je al ingeschreven en bent al op weg….
– het ondernemerschap valt tegen en je hebt hulp nodig….
– je trekt het zelf niet meer en de balans met privé is moeilijk….
– het ondernemerschap verloopt niet zoals gehoopt en de resultaten laten te wensen over. Doorstart of (gedwongen) stoppen?….

We trainen en begeleiden je in het ontwerpen, implementeren en beheren van o.a. de ondersteunende processen van een organisatie. Ondersteunende processen houden de organisatie in stand en leveren mensen en middelen voor het uitvoeren de kerntaken van de organisatie. Ondersteunende processen bevatten o.a. de aandachtsgebieden; security, communicatie / cultuur, organisatie, personeel, de administratieve organisatie, financiën, informatievoorziening, juridisch, technologie/IT en huisvesting/mobiliteit.


Business Continuity Management
Business Continuity Management (BCM) is een begrip dat door veel consultants wordt misbruikt om, net als verzekeringen, op basis van ‘mogelijk onheil’ uren en rapporten te schrijven die permanent in de kast verdwijnen. BCM bestaat uit een samenhangend stelsel van maatregelen, die zowel preventief, detectief, repressief als correctief werkzaam zijn. Een goede ondernemer, professional of een stevige directie heeft hierover nagedacht en een calamiteiten- en BHV-plan beschikbaar.

Veel organisaties leggen de focus bij een calamiteitenplan op ICT of productie en juist hier gaat het fout.

Business Continuity Management gaat niet over mismanagement, debiteurenrisico’s, het wegvallen van belangrijke klanten of aanpassingen in wet- en regelgeving. BCM gaat over het beheer van het calamiteitenplan of business continuity plan (BCP), dat ervoor moet zorgen dat de schade van een calamiteit geminimaliseerd wordt. En dit kan, vaak projectmatig en met behulp van een consultant, zelf door de organisatie worden ingeregeld. Goed voor de interne bewustwording, bedrijfscultuur en motivatie van de medewerkers. Tevens is de kans zeer groot dat er een vorm van Business en Product Innovatie ontstaat en wordt doorgevoerd. 2 vliegen in 1 klap.

Als (door)starter is het (laten) inrichten van je organisatie met BCM als geadresseerd hoofdstuk (lees: rode draad) het creëren van een win-win-win.
Win #1: Jij als ondernemer ervaart rust om dat processen en procedures zijn omschreven.
Win #2: Afhankelijkheid zijn vanaf nu bewust geaccepteerde (lage) risico’s.
Win #3: Financierder’s en banken, investeerders, aandeelhouders en grote klanten zullen de aanwezigheid van BCM als zeer positief ervaren.

We nodigen je dan ook uit om kennis te maken. Onder het genot van een kop koffie, hapje en/of drankje kunnen we onderzoeken wat we voor jou kunnen betekenen.