op je 21ste op eigen benen kunnen staan?

own2feetOp eigen benen gaan staan is voor velen van ons een drempel die we ondertussen al lang hebben genomen. Voor een hele generatie ligt deze grote drempel vlak voor zich.

Kinderen en ouders….
Opeens is er de zorg van loslaten.
Als ouder ben je er jaren druk mee: je kroost klaarstomen voor de grote wijde wereld. Maar naarmate de kinderen ouder worden houden wij ze het liefst vast, dicht bij je, vertrouwd onder eigen vleugels.

Wat is de leeftijd? 18 ? 20 ? 23 ? 
Het verschilt per regio. Oost en noord Nederland is het gemiddeld 20 jaar, Flevoland zelfs 23 jaar. Kinderen bepalen uiteindelijk het liefste zelf wanneer, en dan opeens zijn ze er echt aan toe.

Het algemene verantwoordelijkheidsgevoel, financieel? veiligheid? gezondheid…?
De vraag blijft als ouder; kunnen ze het aan? (en kan jij/kunnen jullie het aan?)

Ondersteunend aan deze vraag (en ter voorbereiding aan de eerste stap) hebben we een mindmap gemaakt. Bekijk deze op je beeldscherm of (TIP) print hem uit op A3 formaat en hang/plak deze op muur of (de achterkant van) een deur.

geld‘Lees’ de mindmap vanuit het midden naar rechts boven met de klok mee. Pas het toe of laat het toepassen op de eigen situatie. Vul aan en zet er bijvoorbeeld bedragen achter, vink af en/of kras door. Doe het samen, het versterkt de ouder-kind relatie en beiden steken er veel van op. Gebruik hierbij eventueel dit communicatie hulpmiddel (klik hier).

Met enige regelmaat zullen we op deze pagina de ge-update (laatste) versie achterlaten.
Mail of bel ons als je hulp nodig hebt in dit proces, de onderlinge communicatie of een opmerking wil achterlaten.

Update: De PDF versie:  Op eigen benen2

tip: de Op eigen benen2 werkt inclusief de gemaakt www-linkjes

Op eigen benen2