de andere kant: Bore-out

boOnbalans ontstaat ook vaak bij gebrek aan uitdagingen, zowel zakelijk als prive. Dit kan een Bore-out veroorzaken (komt van het Engelse bored/boring = verveeld).  Een ander woord voor bore-out is kwantitatieve onderbelasting of vervelingsziekte veroorzaakt door zowel werk als privé.

Een bore-out wordt veroorzaakt door het uitblijven van een uitdaging, aanwezigheid van sleur of routinematig werk, het werken onder niveau.  Maar ook de aanwezigheid van sleur en de afwezigheid van dynamiek is je relatie.

De symptomen zouden vergelijkbaar zijn met die van een burn-out: vermoeidheid en depressiviteit.  22% van de populatie in west-Europa blijken blijkt hier last van te hebben, het is dan ook een aandoening dat voornamelijk in het welvarende west-Europa voorkomt.

Wanneer je een gebrek aan focus, of geen duidelijke missie in je leven hebt vraagt dit om actie.

Mogelijke gevolgen als je dit voor je uit schuift: een breuk in je relatie of het uitblijven van toekomstige successen. Je slaapt slecht en voelt je rusteloos?  Je zit laag in je energie? Je voelt je soms verveeld en leeg van binnen. Ga dan weer aan het stuur staan..

De ernst van een bore-out is moeilijk vast te stellen: bore-out is geen klinische diagnose volgens de ICD-10 classificatie en dus ook geen reden om thuis te blijven.

Behandeling is wel mogelijk. Met succes hebben we meerdere individuele trajecten afgerond waarbij behoud van de relatie, het terug vinden van balans, een andere dagindeling en soms ander werk of werkgever als resultaat. We begeleiden dit totdat de client weer goed in zijn vel zit.

Neem vrijblijvend contact op info@nijnnocoaching.nl

One Reply to “de andere kant: Bore-out”

Reacties zijn gesloten.