sociaal isolement

Jij, je partner of je kind(deren)

Internet, het gebruik van mobieltjes en de wijze waarop scholen, overheden en de omroepen gebruik maken van de nieuwe communicatie technologieën levert geen positieve bijdrage aan ons sociale gedragingen. Laten we stellen dat ons gedrag de afgelopen tijd is veranderd en in de toekomst nog meer zal veranderen. Sms, chat, pingen, twitter, email en sociaal media platformen zoals Hyves en Facebook. Natuurlijk kunnen we niet meer zonder (althans dat denken we) en toch borrelt er een behoefte naar beter en intensiever 1-op-1 contact. Het is duidelijk generatie afhankelijk; de generatie tot 35 jaar is er spraken van een duidelijke rijker sociaal leven. Degene die 35 jaar en ouder zijn hebben een ander referentie kader en heeft dan vaker heimwee naar ‘vroeger’. Ben je 35 jaar of ouder; welkom in de echte wereld. Gebleken is dat rond je 32ste levensjaar de twijfel toeslaat. De behoefte naar echt contact wordt groter.

Velen onder ons kunnen de technologie en ‘alternatieve communicatie’ en beleefdheidsvormen niet meer volgen. Of juist wel en verdwijnen ze er in. Soms lijkt het dan of zijn/haar lichaamsdelen vastgroeien aan de pc, laptop, IPad of mobiele telefoon.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.